Príbeh značky Baby Elephant Ears: Bábätku ublížil pôrod. Pomohol mu až produkt, ktorý navrhla jeho mama

Bez názvu (600 x 300 px)_2

Alicia Overby má štyri deti – Lilly, Finna, Sylvi a Pearl. Keď sa jej narodil synček Finn, nastali nečakané problémy.

Spoločnosť Baby Elephant Ears nevznikla ako bežný biznis s cieľom zarábať. Pre zakladateľku bolo prvotnou motiváciou pomôcť chorému synovi. O pár rokov neskôr sa maloobchodná značka stala exportérom roka. A nezostala len pri výrobe zdravotne nezávadných a dizajnových vankúšikov.

baby-elephant-ears

Alicia Overby má manžela a štyri deti – Lilly, Finna, Sylvi a Pearl. Keď sa jej v roku 2005 ako druhý v poradí narodil synček Finn, nastali nečakané problémy.

Finn neustále plakal, nebol veľmi spokojný a šťastný. Jediným riešením v tom čase bol hluk vysávača, ktorý nechali rodičia zapnutý celé hodiny, aby Finna upokojili.

Rodičia dlho nevedeli, čo ich synovi je. Navštívili mnoho lekárov, jeden z nich im chcel predpísať lieky na koliku, čo sa Alicii nepáčilo.

Dokonca sa obrátili aj na alternatívnych liečiteľov. Nič však neprinieslo riešenie. Až napokon zašli k chiropraktikovi, ktorý bol odhodlaný pomôcť im.

TRAUMATICKÝ PÔROD

A tak sa aj stalo – chiropraktik prišiel na to, v čom je problém. Rodičom vysvetlil, že hoci je pôrod prirodzenou záležitosťou, môže spôsobiť u detí traumu. Inak povedané, pôrod telíčko dieťaťa namáha, vyvíja naň tlak a to vedie k oslabeniu a preťaženiu krku a hlavy.

Dôsledkom pôrodných procesov je tiež bolesť. Vo Finnovom prípade ťažkosti z pôrodu dokonca vyvolávali problémy s trávením. A keďže bolesťami trpia bábätká a batoľatá, ktoré ešte nedokážu hovoriť, je veľmi ťažké zistiť príčiny.

Alicia sa ale nevzdávala. Chiropraktik jej poradil, aby našla pomôcku, ktorá bude podporou pre Finnovu hlávku a krk. Táto pomôcka mu mala poslúžiť najmä vtedy, keď bude sedieť v kočíku alebo autosedačke.

No paradoxne ani odborník nevedel dať odporúčania na konkrétne produkty. Preto Alicia začala hľadať, ale v žiadnom obchode nemali to, čo potrebovala.

Ako zrejme tušíte, Alicia začala v tomto štádiu uvažovať nad vlastným výrobkom, ktorý by Finnovi pomohol. Okrem funkčnosti a dokonalej podpory si od nového produktu sľubovala pekný vzhľad a to, že sa bude vyrábať férovo. Tak vznikli prvé vankúšiky v tvare sloních uší.

 

baby-elephant-ears-02

VÝHODA PRE VŠETKÝCH

Postupom času si Finn začal zvykať na život mimo maminho náručia. Vo veľkom mu v tom pomáhal nový sloní vankúš.

Jeho anatomický tvar slúži na vyrovnanie hlávky a chrbtice, podporuje tieto časti tela, a to aj pri pohybe. Výsledkom mnohých benefitov je, že dieťa sa cíti pohodlne, bezpečne a čo je najdôležitejšie, nedochádza k narúšaniu prirodzeného vývoja tela.

Nemožno sa preto diviť, že Aliciin experiment blízkych veľmi zaujal. Štvornásobná mamina sa teda rozhodla podeliť o funkčný vankúš s verejnosťou, vďaka čomu vznikla značka Baby Elephant Ears.

„Myslela som si, že ak sa mojim priateľom a rodine tak páčia, mohli by sa páčiť aj niekomu inému. A tým, že som z toho urobila obchod, môžem predávať produkt, ktorý pomôže niekomu tak, ako pomohol mne,“ povedala dávnejšie v rozhovore pre portál Minnesota Parent.

 

baby-elephant-ears-03

Vďaka tomu, že Alicia prišla so sloními vankúšmi, vyhovela v podstate každému. Detičkám poskytla niečo, čo im pomôže udržiavať chrbticu a krk v prirodzenej polohe a rovnako im poskytne úľavu od bolesti, ak sa prejaví podobný problém ako u Finna.

Rodičia zas získali produkt, ktorý nebol dovtedy dostupný. Výhodou pre rodičovskú komunitu je i to, že anatomické vankúšiky v tvare sloních uší sa vyrábajú z lokálnych a organicky dopestovaných materiálov, ako sú kukuričné a bambusové vlákna. Prírodný materiál zaručuje úplnú zdravotnú nezávadnosť.

No a napokon nesmieme zabudnúť ani na Aliciu – tá si zo 150-ročnej stodoly vedľa domu vybudovala kanceláriu. To jej umožnilo zostať mamou na plný úväzok a popri tom sa venovať výrobe produktu, na ktorý môže byť právom hrdá.

EXPORTÉR ROKA

baby-elephant-ears-04

Alicia Overby nezostala len pri sloních vankúšikov. Okrem nich sa upriamila na pohodlné a teplé prikrývky pre deti, ktoré sa vyrábajú z rovnakých zdravotne nezávadných materiálov ako vankúše.

Takto sa z nej stala podnikateľka, pričom jej produkty nezostávali len v Spojených štátoch. Už od začiatkov značka Baby Elephant Ears exportovala do Kanady a blízkych štátov. 

Neskôr prešla aj na vzdialené trhy, ako Japonsko a Kórea. A vyplatilo sa – Americká správa maloobchodníkov (U. S. Small Business Administration) vyhlásila značku v roku 2014 za exportéra roka. Ako povedala Alicia v rozhovore pre americký televízny kanál CGTN, toto vyznamenanie malo na jej biznis veľký vplyv.

Správa ju oboznámila so službami, ako je poradenstvo, a tiež jej pomohla s prieskumom zahraničných partnerov. Aj pričinením SBA sa Baby Elephant Ears zaradila medzi značky, ktoré exportujú vo veľkom do mnohých krajín sveta.

A čo je najlepšie, značka sa dostala aj do nášho regiónu. Vankúšiky a dečky rôznych vzorov nájdete v našom e-shope, stačí si len vybrať.

 

Ak ste si pri čítaní tohto článku spomenuli na nejakú drobnosť pre svojho drobca, ktorú by ste potrebovali, navštívte náš E-shop s potrebami pre deti www.lalalukids.com a vyberte si z ponuky širokej ponuky potrieb pre novorodencov ako LALALU podložiek na hranie, prostriedkov na pranie Souldrops až po kopec iných potrieb pre bábätká aj staršie deti.

Teraz so zľavovým kódom BLOG5 získajte navyše aj 5% zľavu na celý nákup.

Sledujte nás