Príbeh značky Baby Elephant Ears: Bábätku ublížil pôrod. Pomohol mu až produkt, ktorý navrhla jeho mama

Alicia Overby má štyri deti – Lilly, Finna, Sylvi a Pearl. Keď sa jej narodil synček Finn, nastali nečakané problémy.

Spoločnosť Baby Elephant Ears nevznikla ako bežný biznis s cieľom zarábať. Pre zakladateľku bolo prvotnou motiváciou pomôcť chorému synovi. O pár rokov neskôr sa maloobchodná značka stala exportérom roka. A nezostala len pri výrobe zdravotne nezávadných a dizajnových vankúšikov.

baby-elephant-ears

Alicia Overby má manžela a štyri deti – Lilly, Finna, Sylvi a Pearl. Keď sa jej v roku 2005 ako druhý v poradí narodil synček Finn, nastali nečakané problémy.

Finn neustále plakal, nebol veľmi spokojný a šťastný. Jediným riešením v tom čase bol hluk vysávača, ktorý nechali rodičia zapnutý celé hodiny, aby Finna upokojili.

Rodičia dlho nevedeli, čo ich synovi je. Navštívili mnoho lekárov, jeden z nich im chcel predpísať lieky na koliku, čo sa Alicii nepáčilo.

Dokonca sa obrátili aj na alternatívnych liečiteľov. Nič však neprinieslo riešenie. Až napokon zašli k chiropraktikovi, ktorý bol odhodlaný pomôcť im.

TRAUMATICKÝ PÔROD

A tak sa aj stalo – chiropraktik prišiel na to, v čom je problém. Rodičom vysvetlil, že hoci je pôrod prirodzenou záležitosťou, môže spôsobiť u detí traumu. Inak povedané, pôrod telíčko dieťaťa namáha, vyvíja naň tlak a to vedie k oslabeniu a preťaženiu krku a hlavy.

Dôsledkom pôrodných procesov je tiež bolesť. Vo Finnovom prípade ťažkosti z pôrodu dokonca vyvolávali problémy s trávením. A keďže bolesťami trpia bábätká a batoľatá, ktoré ešte nedokážu hovoriť, je veľmi ťažké zistiť príčiny.

Alicia sa ale nevzdávala. Chiropraktik jej poradil, aby našla pomôcku, ktorá bude podporou pre Finnovu hlávku a krk. Táto pomôcka mu mala poslúžiť najmä vtedy, keď bude sedieť v kočíku alebo autosedačke.

No paradoxne ani odborník nevedel dať odporúčania na konkrétne produkty. Preto Alicia začala hľadať, ale v žiadnom obchode nemali to, čo potrebovala.

Ako zrejme tušíte, Alicia začala v tomto štádiu uvažovať nad vlastným výrobkom, ktorý by Finnovi pomohol. Okrem funkčnosti a dokonalej podpory si od nového produktu sľubovala pekný vzhľad a to, že sa bude vyrábať férovo. Tak vznikli prvé vankúšiky v tvare sloních uší.

 

baby-elephant-ears-02

VÝHODA PRE VŠETKÝCH

Postupom času si Finn začal zvykať na život mimo maminho náručia. Vo veľkom mu v tom pomáhal nový sloní vankúš.

Jeho anatomický tvar slúži na vyrovnanie hlávky a chrbtice, podporuje tieto časti tela, a to aj pri pohybe. Výsledkom mnohých benefitov je, že dieťa sa cíti pohodlne, bezpečne a čo je najdôležitejšie, nedochádza k narúšaniu prirodzeného vývoja tela.

Nemožno sa preto diviť, že Aliciin experiment blízkych veľmi zaujal. Štvornásobná mamina sa teda rozhodla podeliť o funkčný vankúš s verejnosťou, vďaka čomu vznikla značka Baby Elephant Ears.

„Myslela som si, že ak sa mojim priateľom a rodine tak páčia, mohli by sa páčiť aj niekomu inému. A tým, že som z toho urobila obchod, môžem predávať produkt, ktorý pomôže niekomu tak, ako pomohol mne,“ povedala dávnejšie v rozhovore pre portál Minnesota Parent.

 

baby-elephant-ears-03

Vďaka tomu, že Alicia prišla so sloními vankúšmi, vyhovela v podstate každému. Detičkám poskytla niečo, čo im pomôže udržiavať chrbticu a krk v prirodzenej polohe a rovnako im poskytne úľavu od bolesti, ak sa prejaví podobný problém ako u Finna.

Rodičia zas získali produkt, ktorý nebol dovtedy dostupný. Výhodou pre rodičovskú komunitu je i to, že anatomické vankúšiky v tvare sloních uší sa vyrábajú z lokálnych a organicky dopestovaných materiálov, ako sú kukuričné a bambusové vlákna. Prírodný materiál zaručuje úplnú zdravotnú nezávadnosť.

No a napokon nesmieme zabudnúť ani na Aliciu – tá si zo 150-ročnej stodoly vedľa domu vybudovala kanceláriu. To jej umožnilo zostať mamou na plný úväzok a popri tom sa venovať výrobe produktu, na ktorý môže byť právom hrdá.

EXPORTÉR ROKA

baby-elephant-ears-04

Alicia Overby nezostala len pri sloních vankúšikov. Okrem nich sa upriamila na pohodlné a teplé prikrývky pre deti, ktoré sa vyrábajú z rovnakých zdravotne nezávadných materiálov ako vankúše.

 

Takto sa z nej stala podnikateľka, pričom jej produkty nezostávali len v Spojených štátoch. Už od začiatkov značka Baby Elephant Ears exportovala do Kanady a blízkych štátov. 

Neskôr prešla aj na vzdialené trhy, ako Japonsko a Kórea. A vyplatilo sa – Americká správa maloobchodníkov (U. S. Small Business Administration) vyhlásila značku v roku 2014 za exportéra roka. Ako povedala Alicia v rozhovore pre americký televízny kanál CGTN, toto vyznamenanie malo na jej biznis veľký vplyv.

Správa ju oboznámila so službami, ako je poradenstvo, a tiež jej pomohla s prieskumom zahraničných partnerov. Aj pričinením SBA sa Baby Elephant Ears zaradila medzi značky, ktoré exportujú vo veľkom do mnohých krajín sveta.

A čo je najlepšie, značka sa dostala aj do nášho regiónu. Vankúšiky a dečky rôznych vzorov nájdete v našom e-shope, stačí si len vybrať.