7 praktických vecí pre deti, ktoré si zamilujete vďaka ich bláznivému dizajnu

Kefky, podbradníky, osušky či iné praktické veci pre deti vôbec nemusia pôsobiť všedne. Práve naopak. Zo širokého spektra vzorov a farieb vyberte vášmu dieťatku niečo pekné a bláznivé.

 

OBLEČENIE

Pri detskom oblečení sa výrobcovia môžu s dizajnom vyhrať, a to aj často robia. Skvelým príkladom sú detské osušky, ktoré bývajú ozvláštnené čapičkou pripomínajúcou zvieratko

Tieto bláznivé kúsky sú zároveň veľmi praktické. Mamička si uterák uchytí o hlavičku bábätka a bez problémov ho môže krémovať, pudrovať alebo len tak nechať chvíľu ležať bez plienok.

blazniva detska osuska so zvieratkom

Okrem osušiek mávajú takúto čapičku aj župany alebo huňaté domáce odevy, ktoré nahrádzajú vrchný aj spodný diel.

detske domace oblecenie zvieratko

 

 

VANKÚŠE A DEKY

Mať po ruke praktickú deku a vankúš je pri dieťatku obzvlášť dôležité. Nikdy totižto neviete, kde a kedy vám zaspí. Práve tieto detské veci pritom často hýria všelijakými vzormi a farbami. Vybrať si môžete podľa farieb, tvarov či motívov zvieratiek.

detsky vankus v tvare slonich usi

V našom obchodíku Lalalu nájdete napríklad detský vankúš v tvare sloních uší od značky Baby Elephant Ears. Tento jedinečný kúsok ponúkame v šiestich prevedeniach – či už chcete ružový s bodkami pre dievčatko alebo nápaditý maskáčový pre chlapčeka, určite si budete mať z čoho vybrať.

blaznivy detsky vankusik v tvare slonich usi

 

Veľkým plusom okrem dizajnu je, že vankúše sú tvarované tak, aby boli pre dieťatko prirodzenou oporou pri ležaní aj sedení. Materiál, z ktorého sa vankúše vyrábajú, je netoxický a pre bábätko úplne bezpečný.

Do postieľky, kočíka alebo autosedačky okrem vankúša určite treba aj jednu poriadnu deku. Značka Baby Elephant Ears vyrába aj detské dečky, a to tiež v niekoľkých prevedeniach. Motív zvieratiek môžete napríklad skombinovať s podobným vankúšom v tvare sloních uší.

detska deka prirodny motiv

 

Detské prikrývky sa vyrábajú z rovnakého nezávadného materiálu ako vankúše (organické bambusové a kukuričné vlákna), preto nemôžu dieťatku nijako ublížiť.

ZUBNÁ KEFKA

Aj keď mliečne zúbky deťom postupne vypadajú, sú dôležitým základom pre tie trvalé. Preto sa aj o prvé zúbky musíte spoločne s deťmi poctivo starať.

zubne kefky The Brushies

Na čistenie kefkou pritom nemusíte čakať dlho, začať môžete hneď pri prvých mliečnych zuboch. Treba však dobre zvážiť, akú zubnú kefku vyberiete. Prvá kefka musí mať mäkké štetinky a veľkú rukoväť. A presne tieto požiadavky spĺňajú aj bláznivé zubné kefky značky The Brushies, ktoré nájdete v našom Lalalu obchodíku.

Kefky sú praktické najmä preto, že si ich rodič alebo neskôr aj dieťa nastokne na prst, a tak si jednoducho a pritom zábavne vyčistí zuby. Kefky sa vyrábajú z nezávadného potravinárskeho silikónu.

Nevšedné dizajnové prevedenie v tvare veľryby, opice či krokodíla pobaví nielen dieťa, ale aj vás. Podľa odporúčaní by ste ju mali začať používať už od štvrtého týždňa.

blaznive detske kefky Lalalu

 

PODBRADNÍKY

Podobne ako vankúš alebo deka, aj podbradník je pri deťoch nevyhnutnosťou. Najmä keď ich kŕmite alebo v čase, keď sa učia samy jesť.

Ak vyhľadávate nápadité doplnky, ktoré pôsobia tak trochu bláznivo, podbradníky sú presne tou praktickou vecou, pri ktorej sa výrobcovia radi s dizajnom vyhrajú.

dievcatko so zelenym podbradnikom

Na trhu sa objavujú podbradníky s rozprávkovými vzormi, postavičkami, zábavnými nápismi alebo aj s logami obľúbených skupín ich rodičov. V prípade, že vaše ratolesti majú rady Nema alebo Mickeyho, pozrite si podbradníky u nás v Lalalu.

detske podbradniky Mickey Lalalu

 

 

DOPLNKY

Hoci tieto praktické veci nebudete využívať denne, predsa sa vyskytne príležitosť, keď ich deťom dáte.

Či už chcete skrášliť bábätko na svadbu, oslavu, alebo iba na rodinné fotenie, nie je nič na tom, ak im zadovážite niektoré z týchto doplnkov.

Dievčatkám sa často dávajú pekné a zároveň extravagantné čelenky v tvare mašieľ alebo kvetín.

dievcatko s ruzovou kvetinovou celenkou

S typickými dievčenskými farbami, ako je ružová, červená alebo fialová, si s malou dámou určite vyslúžite veľkú pozornosť. Zdôrazniť krásu môžete vtedy, ak si ako mamička dáte na seba taký istý doplnok vo väčšej veľkosti.

Páni však určite nemôžu za vami zaostávať. Ak máte doma chlapčeka, zaobstarajte mu dizajnový klobúk, kravatu alebo motýlika a v ideálnom prípade taký kúsok zadovážte aj partnerovi. Siahnite po nejakých bláznivých farbách alebo vzoroch, ktoré sú synovi aj partnerovi blízke.

chlapec s bodkovanym motylikom

 

DETSKÁ SADA

Zo šatníka sa napokon vrátime opäť k jedeniu. Totižto okrem podbradníka by ste pri batoľatách mali myslieť aj na jedálenskú sadu.

detsky set na jedenie ruzovy Lalalu


Súčasťou setu na jedenie od Lalalu je miska s vekom a ergonomická lyžica.

Tá by mala byť vyrobená z nerozbitných a zdraviu nezávadných materiálov, rovnako dôležité sú aj ergonomické tvary jednotlivých častí. A hoci je praktickosť na prvom mieste, detský set na jedenie nemusí vôbec pôsobiť všedne. Práve naopak.

detsky set na jedenie modry Lalalu


Set sa vyrába v niekoľkých farebných prevedeniach.

Ak budete pozorne hľadať, nájdete sady rôznych farieb a prevedení. U nás v Lalalu máme v ponuke červené aj modré detské misky, detské taniere sú okrem týchto dvoch farieb dostupné aj v zelenom a neutrálnom šedom prevedení. Stačí si už len vybrať podľa toho, čo sa páči vám a najmä vášmu dieťatku.

Všetky bláznivo krásne produkty od Lalalu si môžete pozrieť v našom obchodíku.