Ekologické čistiace prostriedky za prijateľné ceny? Táto značka vás presvedčí, že sa to naozaj dá

Zakladatelia značky Souldrops chceli, aby boli prípravky popri čo najväčšom organickom zložení účinné a cenovo dostupné.

Niet pochýb o tom, že v súčasnosti si z množstva čistiacich prostriedkov môžete vyberať. Na druhej strane ale platí, že veľmi veľa z nich obsahuje chemické látky, ktoré nie sú šetrné k životnému prostrediu. To však neplatí o značke Souldrops.

Environmentálny inžinier Gábor Gyimáthy, podnikateľ Richárd Bóna a finančník Ádám Lukács v roku 2016 spoločne uvažovali nad tým, ako vytvoriť produkty, ktoré čo najviac ušetria životné prostredie, budú cenovo dostupné a zároveň dostatočne účinné. Rok nato sa na maďarskom trhu objavila značka Souldrops.

 

HLAVNÁ MYŠLIENKA

Ako tvrdia zakladatelia, najväčším problémom pri výbere čistiacich prostriedkov je robenie kompromisov. Buď si kúpite účinný produkt, no musíte rátať s jeho chemickým zložením, a teda aj s tým, že bude škodlivý voči životnému prostrediu (najmä vode a pôde). Alebo si zaobstaráte ekologický, no často menej účinný produkt, ktorý vás môže vyjsť dosť draho.

Pre spotrebiteľa, ktorý dbá o ekológiu a zároveň si nemôže drahšie produkty dovoliť, tu žiadna alternatíva nie je.

Preto si Gyimáthy, Bóna a Lukács dali za cieľ priniesť produkty, ktoré budú spĺňať štyri základné atribúty. Popri čo najväčšom organickom zložení a nadčasovom balení budú prípravky účinné a cenovo dostupné.

 

cistiaci pripravok znacky Souldrops

 

Pri vymýšľaní konceptu značky Souldrops ich motivovalo hlavne to, aby sa pričinili o lepšiu budúcnosť ďalších generácií. „Sme rodinne založení muži, rodičia a otcovia, a preto je pre nás dôležité, aby sme pre budúce generácie zanechali také životné prostredie, v ktorom môžu zažiť všetko to, čo ich rodičia. Myslíme si, že environmentálna zodpovednosť sa začína v závode a nie pri kúpe produktov. My výrobcovia zodpovedáme za obsah nádoby.“

Na to, aby sa im tento zámer podaril, postavili produkciu prevažne na moderných rastlinných prvkoch. V zložení prípravkov Souldrops teda nenájdete látky, ako sú fosfor, parabény, deriváty fosílnej ropy, polyméry, umelé farbivá, nepotravinové konzervačné látky alebo zložky, ktoré sa nedajú biologicky rozložiť.

cistiace pripravky setrne k pokozke

 

Namiesto týchto škodlivín začali používať mastné kyseliny, 100 % prírodné vône, enzýmy a cukrové tenzidy, ktoré majú najmenší dráždivý efekt a súčasne sa rýchlo a bez stopy rozpúšťajú v prírodných vodách.

gelovy praci prostriedok Clouddrop

 

EKO VO VNÚTRI AJ NAVONOK

 

Len v Európe sa pracie a čistiace prostriedky postarajú o 25 miliónov ton odpadu. Škodlivosť čistiacich prípravkov teda nespočíva len v ich chemickom zložení, ale aj v neekologickom balení.

Takáto situácia je podľa zakladateľov značky Souldrops neudržateľná, preto si ako jednu z priorít určili, že na životné prostredie budú myslieť aj pri obaloch. Konečným riešením je, že všetky prípravky – zmäkčovače textílií, gély na pranie a umývanie riadu – sa nachádzajú v balení zo 100 % recyklovaného plastu.

Skvelé na plaste je aj to, že by ste vôbec nezbadali jeho viacnásobné použitie. Skôr naopak. Značka Souldrops búra mýty nielen v zložení prípravkov, ale aj v ich dizajne.

 

ŠTÝLOVÝ MINIMALIZMUS

Vzhľad balenia je totižto veľmi nadčasový a unikátny. Oproti tradičným fľašiam sú nádoby Souldrops členité len minimálne a nevšedné sú aj ich farby.

„Chceli sme vytvoriť niečo moderné a aktuálne, no zároveň nadčasové. Vybrali sme si teda ľahko rozpoznateľný tvar fľaše a minimalistický dizajn, ktorý je pre čistiace prostriedky nezvyčajný. Okrem toho sme sa rozhodli pre pastelové farby, ktoré symbolizujú čistotu a rozmanitosť,“ uvádza dizajnér Zsolt Magó, ktorý navrhoval obaly produktov Souldrops.

Ako ďalej Magó dodáva, prostredníctvom netypického dizajnu chceli dosiahnuť, aby zákazníci už na prvý pohľad zistili, že nejde o ďalšiu sériovo vyrábanú značku.

 
 

 

 

Odvtedy, ako sa Gyimáthy, Bóna a Lukács spoločne s ďalšími odborníkmi zamýšľali nad dizajnom a inými atribútmi, prešli tri roky. Za ten čas sa okrem maďarského trhu presadili aj v ďalších štátoch, napríklad v Českej republike, Poľsku, Litve aj Ukrajine.

Na Slovensku si produkty Souldrops môžete kúpiť cez náš e-shop Lalalu.

 

ĎALŠIE BENEFITY

Nadčasový vzhľad, cenová dostupnosť a ekologické zloženie nie sú jedinými dôvodmi, prečo si kúpiť prípravky Souldrops. Spomedzi ďalších benefitov, ktoré vás presvedčia o kvalite, spomenieme napríklad aj to, že:

  • produkty nie sú testované na zvieratách,

  • gély na pranie sú vďaka organickým látkam účinné už pri teplote 30 stupňov,

  • zmäkčovače sú antistatické a vytvárajú neutrálne PH,

  • produkty na pranie môžete použiť pri ručnom praní alebo praní v práčke,

  • všetky produkty Souldrops sú bez akýchkoľvek výstrah.

V našom e-shope pritom nájdete nielen rôzne prostriedky na pranie a umývanie riadu, ale aj aviváže či univerzálne čistiace prostriedky. Je si teda z čoho vyberať. :)