LALALU rebríček Vianočných rozprávok pre detičky, ktoré sa oplatí vidieť

Konečne sú Vianoce tak blízko. Nezaobídu sa bez starých dobrých klasických rozprávok, ktorými môžeme detičkám spríjemniť ich predvianočné chvíle. V televízii dávajú každý rok na Vianoce množstvo filmov určených pre všetky vekové kategórie, ako napríklad československú klasiku Tri oriešky pre popolušku, no my vám ponúkneme zopár animovaných nápadov, ktoré môžete detičkám pustiť ešte pred samotnými Vianocami.

 

Vianočná koleda

 

vianocna_koleda

Jedna z najúžasnejších vianočných rozprávok a klasika podľa knihy od Charlesa Dickensa určená pre deti aj dospelých. Príbeh je o starom pánovi, ktorý je lakomý a nenávidí Vianoce. Navštívia ho traja duchovia Vianoc, ktorí ho vezmú späť do minulosti a zároveň aj do budúcnosti. Ukážu mu pravdy a otvoria mu oči, a to najdôležitejšie otvoria mu srdce aby mohol odčiniť všetko zlé, čo v živote urobil.

 

Polárny expres

 

polarny_expres

Zaujímavý príbeh o ceste vlakom, do ktorého bolo prizvaných niekoľko detí, ktorých v cieli čaká lákavá odmena. Rozprávka vás zoberie do pravej Vianočnej atmosféry plného dobrodružstva.

 

Grinch

 

grinch

Grincha poznáme ako filmové stvárnenie, no pred niekoľkými rokmi vyšla aj táto úžasná kreslená verzia. Kultová rozprávka o Grinchovi, ktorý nenávidí Vianoce až tak veľmi, že ich chce prekaziť aj všetkým ostatným nakoniec dojme nejedného diváka. Filmová verzia s Jimom Carreym je síce úžasná, no určite sa oplatí vidieť aj táto animovaná verzia. 

 

Shrekové prvé Vianoce 

 

shrek

Každý z nás určite pozná legendárneho Shreka, ktorého takisto dávajú každý rok počas Vianoc. Existujú štyri časti filmov, no detičky sa môžu tešiť aj na Shrekove prvé Vianoce. 

 

Doba ľadová: Mamutie Vianoce

 

doba_ladova

Ďalší zo série obľúbených detských filmov je Doba Ľadová. Takisto existujú štyri časti filmu, ktoré dávajú ja počas sviatkov cez Vianoce. Nezabudnite aj na Mamutie Vianoce, ktoré vrátia na obrazovky všetkých ľadových hrdinov, vrátane obľúbenej veveričky, ktorá sa stala hitom filmu. 

 

Deduško Večerníček - Zimné príbehy

 

vecernicek

Legendárny deduško, ktorý sa stal symbolom rozprávkového sveta snáď každého z nás a ktorého chalúpka naozaj stojí v dedinke na severovýchodnom Slovensku. Spomienky na detstvo až tlačia slzy do očí :)

Zoznam dielov:

  1. Darčeky
  2. Dedkov komín
  3. Šesťhlavá mátoha
  4. Ako Líška chcela napísať knihu
  5. Ako bolo v zime zima
  6. Živý snehuliak
  7. Ako vítali Nový rok

 

Rozprávky pod stromček - Ako boli Vianoce skoro na blate

 

pod_stromcek_1

 

Rozprávky pod stromček - Ako vtáci na Vianoce spievali

 

pod_stromcek_2