Kam za zimnými športami na Slovensku

Zima ešte neskončila a stále ešte môžeme navštíviť rôzne lyžiarske strediská. Na Slovensku nájdete veľa zjazdoviek, ktoré sú určené nielen pre skúsenejších malých lyžiarov, ale aj pre úplných začiatočníkov. Takisto je k dispozícii veľa hotelov, ktoré sú určené pre rodinky s detičkami a zároveň majú zjazdovky len kúsok od samotného hotela. Vybrali sme zopár tipov, kam ísť lyžovať spolu s vašimi ratolesťami.

 

zimne_sporty_2

 


Čertov
Lyžiarske stredisko sa nachádza v regióne Javorníky/Kysúc s nadmorskou výškou 600 - 900 m.n.m.. K dispozícii je sedem zjazdoviek a päť vlekov. Na Čertove lyžiarska sezóna trvá do 31.3.2022. Zjazdovky sú upravené a majú dobré podmienky na lyžovanie. Sú vhodné aj pre pokročilých, ale aj pre úplných začiatočníkov. Pre detičky Čertov ponúka aj Lyžiarsku škôlku ALPINKA, kde je potrebné sa nahlásiť vopred prostredníctvom telefónu alebo aj osobne. Takisto ponúkajú na vypožičanie lyžiarsku výstroj pre detičky. Čertov ponúka aj večerné lyžovanie s osvetlením.

zimne_sporty_3

 

Kubínska hoľa
Na tomto lyžiarskom stredisku je k dispozícii 14 km zjazdoviek, ktoré sú každodenne upravované. Sú vhodné pre rodiny s detičkami a rozdelené do stupňov náročnosti. Nájdete tam zjazdovky ako napríklad turistickú, cvičnú alebo osobitnú detskú. V SKI PARK Kubínska hoľa nájdete osem vlekov a dve štvorsedačkové lanovky. Lyžiarska škola SKI ACTIV ponúka učenie na lyžiach ale aj na snowboarde. Pre najmenších je k dispozícii lyžiarska škôlka. Na detskej zjazdovke sú bezpečné pohyblivé pásy. Pre detičky sú v areáli škôlky pripravené rôzne atrakcie a súťaže.

zimne_sporty_4

 

Vysoké Tatry
Vysoké Tatry ponúkajú najobľúbenejšie zjazdovky: Tatranská Lomnica, Jasná, Starý Smokovec, Štrbské pleso, kde nájdete aj plno aktivít pre detičky. Pre rodinku s deťmi je výhodné obstarať GOPASS a užiť si výlet plný zábavy a rôznych aktivít. Namiesto samotného lyžovania môžete vyskúšať výlety lanovkou, zážitky a eventy alebo aj turistické atrakcie. Lyžiarske strediská majú k dispozícii požičovne lyžiarskej výstroje, ubytovanie a predovšetkým lyžiarske školy a škôlky pre najmenších. 

zimne_sporty_5

 

Park Snow Donovaly
V Park Snow Donovaly sa nachádza najväčší detský Fun park v strednej Európe, ktorý sa nachádza v časti Mistríky. Je určený pre detičky, ktoré sa chcú naučiť lyžovať, ale aj pre tých, ktorí sa chcú zabaviť. Nájdete tam deväť posuvných pásov, karusel kolotoč, ktorý pomáha detičkám pri učení sa lyžovať. K dispozícii je lyžiarska škôlka pre detičky od troch rokov, ktoré sa začínajú učiť na bezpečných posuvných pásoch.

Ďalšie lyžiarske strediská, kam sa oplatí povyraziť:

- Spišské Bystré – Ski Centrum Kubašok
- Snowpark Lučivná
- Ski centrum Lopušná dolina
- Štrbské Pleso
- Salamandra rezort
- Bachledka
- Kohútka
- Čičmany