5 dôvodov, prečo investovať do drahšej detskej výbavy

Vďaka kvalite, nadčasovosti a možnosti viacnásobného použitia vám detská výbava vydrží celé roky. Vďaka kvalitnému materiálu budete mať istotu, že predmety nijako neohrozia zdravie vášho dieťatka. S kvalitou takisto súvisí aj jednoduché skladovanie a čistenie.

 

ZDRAVIE NA PRVOM MIESTE

Nech už hovoríme o potravinách, výbave či hračkách, iste nám dáte za pravdu, že zdravie bábätka je na prvom mieste. Preto sa musíte pri kúpe akéhokoľvek sortimentu uistiť, že jeho zloženie nebude pre dieťaťa nebezpečné.

Obzvlášť veľký pozor si dávajte na výskyt látok, pri ktorých je isté alebo veľmi pravdepodobné, že môžu negatívne vplývať na zdravie dieťaťa. Do tejto skupiny patrí aj syntetická chemická látka Bisfenol A (BPA). Tá narúša fungovanie žliaz, ktoré produkujú hormóny regulujúce metabolizmus, rast či spánok.

Za zubné kefky The Brushies síce zaplatíte 8,50 eura, no nemusíte sa obávať žiadnych škodlivých látok. V zložení kefiek, ktoré sa vyrábajú z certifikovaného potravinárskeho silikónu, totižto nenájdete spomínaný Bisfenol A ani ftaláty.

specialne detske zubne jerky the brushies


Zubné kefky The Brushies sú vhodné pre deti od 4 týždňov do 4 rokov.

To isté platí aj o sete na prvé jedenie od Lalalu. Pri jeho kúpe jednorazovo investujete vyššiu sumu. No keďže sa taktiež vyrába zo 100 % nezávadného potravinárskeho silikónu, ani jeho zloženie nemôže dieťatku nijako ublížiť, a preto sa táto investícia bez pochýb vyplatí. 

Pri niektorých plastoch hrozí, že škodlivé látky preniknú na povrch formou výparov. Polyetylénová pena s nízkou hustotou (PE pena) je však materiál, pri ktorom nemusíte mať žiadne obavy. Jej jednoduchá molekulová štruktúra si nevyžaduje chemické prísady ako ftaláty alebo plastifikátory.

A práve z netoxickej PE peny sú vyrobené aj podložky na hranie Standard od Lalalu. Zárukou úplnej bezpečnosti je, že podložky sú zabezpečené protišmykovou vrstvou a oblými hranami.

deti sa hraju s farebnymi loptami


Podložka na hranie Standard s motívom Poníky a opice.

VYDRŽIA ROKY

Kým niektoré podložky na hranie sú vyrobené z PE peny, iné sa zas vyrábajú z PVC. Podobne ako polyetylén, aj PVC je zdravotne nezávadný materiál. Okrem nulovej škodlivosti je jeho veľkým benefitom vysoká kvalita, vďaka ktorej materiál bude slúžiť roky.

To napríklad platí aj pri podložkách na hranie Premium, ktoré vám poslúžia aj desať rokov, a pritom budú stále vyzerať ako nové. Navyše, kvalitný materiál je zárukou toho, že podložka sa nebude krčiť, a to ani vtedy, keď ju zrolujete a uskladníte.

dve male deti sa hraju na podlozke lalalu


Podložka na hranie Premium M s motívom White Star.

Samozrejme, o to, aby vám podložky vydržali naozaj dlho, sa musíte pričiniť dôkladnou starostlivosťou. No keďže podložky sú vodeodolné a akékoľvek nečistoty jednoducho zotriete vlhkou utierkou, nemyslíme si, že to bude problém.

A ešte jedna dôležitá informácia. Ak bojujete s dilemou, či kupovať do domácnosti ďalší plastový výrobok, a tak nepriamo znečisťovať planétu, treba si uvedomiť, že zbaviť sa úplne plastov je prakticky nemožné. 

A napokon keď vezmete do úvahy kvalitu, nadčasovosť a možnosť viacnásobného použitia, podložka na hranie nemusí ani po rokoch skončiť medzi nepotrebnými vecami. 

NEPODLIEHAJÚ MÓDNOSTI

Aby ste si boli istí, že detské veci použijete viac ráz, musíte okrem kvality brať do úvahy aj ich vzhľad. Je totižto jasné, že detská výbava podlieha trendom a módnosti.

Samozrejme, hravé vzory budú deti milovať vždy. No ak chcete naozaj výbavu, ktorú s vytiahnete aj o pár rokov, stávkou na istotu sú neutrále vzory alebo motívy, ktoré sa neustále opakujú. 

Zo sortimentu Lalalu ako príklad vyberáme skladacie podložky na hranie, ktoré sa vyznačujú jednoduchým farebným prevedením. Alebo sa obzrite po podložkách Premium, pri ktorých neutrálnu sivú a bielu farbu dopĺňa minimalistický vzor hviezd.

neutralna a multifunkcna detska podlozka, ktora len tak neomrzi


Minimalistický dizajn skladacích podložiek Lalalu sa neomrzí ani po rokoch

Farebná neutrálnosť a jednoduchosť prevedenia sú typickými vlastnosťami aj ďalších produktov, ktoré nájdete v e-shope Lalalu. Za všetky spomenieme silikónovú misku (okrem červenej a modrej farby ju nájdete aj v sivej farbe) či multifunkčnú detskú stoličku (v dvoch neutrálnych farbách).

Investovať do drahších vecí sa teda oplatí nielen preto, že bude vaše dieťatko v bezpečí. Ak vyberiete kúsok, ktorý bude aj po rokoch vyzerať pekne, môžete ho využiť pri ďalších deťoch, a tak napokon ušetriť.

moznosti vyuzitia detskej stolicky znazky lalalu


Multifunkčná detská stoličku Koala slúži ako detská jedálenská stolička, užitočný podsedák či parádne detské vozidlo.

 

 

NA VIACERO SPÔSOBOV

Detské nosiče sa stali pre mnohých rodičov nevyhnutnosťou. Ich princíp spočíva v tom, že rodič má dieťatko pripevnené o telo bez toho, aby ho musel stále pridržiavať rukami. Je preto pochopiteľné, že nosiče sú skvelými spoločníkmi na dlhé prechádzky alebo túry. Siahnuť po ňom však môžete kedykoľvek, keď potrebujete mať ruky voľné a dieťatko úplne v bezpečí.

Čo je ešte lepšie, v súčasnosti sa vyrábajú multifunkčné nosiče, ktoré môžete prispôsobiť vašim aktivitám a potrebám. Bedrový nosič Pognae využijete až tromi rôznymi spôsobmi, a to ako bedrový sedák, ako krížovo viazaný nosič na jedno rameno alebo ako pevne zafixovaný nosič.

bedrovy detsky nosic znacky lalalu


Bedrový nosič Pognae využijete ako bedrový sedák, krížovo viazaný nosič alebo ako pevne zafixovaný nosič.

Značka Pognae pritom dbá na to, aby boli nosiče anatomicky tvarované. Vďaka tejto vlastnosti sa výrobca snaží zabezpečiť zdravý vývin detskej chrbtice a zároveň odľahčuje ramená rodičov.

 

 

PRAKTICKÉ NA ČISTENIE A SKLADOVANIE

O dôležitosti vysokokvalitného materiálu sme sa zmienili viackrát a túto vlastnosť nevynecháme ani tentoraz. Pretože tak ako pre zdravie či výdrž je kvalita materiálu jedným zo základných predpokladov bezproblémového čistenia a skladovania. A platí to nielen pri vodeodolných podložkách na hranie, ktoré jednoducho zrolujete a odložíte.

Týka sa to aj detského náčinia, ako je napríklad set na prvé jedenie alebo zubná kefka. Ako sme spomínali vyššie, kefky The Brushies aj sety na prvé jedenie Bumkins sa vyrábajú z bezpečného potravinárskeho silikónu. Vďaka tomu môžete oba predmety čistiť v umývačke riadu. Navyše, misku zo setu môžete vkladať aj do mikrovlnky, mrazničky alebo chladničky.

farebne detske nadoby na jedlo, ktore mozu ist do umyvacky riadu


Misku s vekom a lyžičkou môžete čistiť v umývačke riadu.

Materiál teda nielen jednoducho očistíte, ale vďaka odolnosti voči mrazu a vysokým teplotám ho aj ľahko uskladníte.