5 dôvodov, pre ktoré sa oplatí investovať do kvalitnej detskej kolobežky Micro

Kolobežky sú síce drahšie, no komponenty vydržia roky. Aj to je jeden z dôvodov, pre ktorý sa kolobežky Micro vyplatia.

ZÁRUKA BEZPEČNOSTI

Pri výbere kolobežky pre dieťa je bezpečnosť jedným z najdôležitejších kritérií. Pri hodnotení najlepších detských kolobežiek portál Myproscooter.com vo veľkom zohľadňoval práve to, či deťom nič nehrozí a akými vylepšeniami sa výrobca postaral o istotu počas jazdy.

Do zoznamu najlepších sa dostala aj kolobežka Micro Mini, ktorej základ tvorí laminátom vystužená nášľapná doska s protišmykovou vrstvou.

K úplnej bezpečnosti prispievajú pevné kolesá, ktoré sú dostatočne hrubé na to, aby dieťa bez problémov prešlo aj po nerovnom povrchu. Navyše, spevnené materiály slúžia aj na tlmenie nárazov. A keďže kolobežka poslúži predovšetkým na jazdu po ceste, reflexné prvky sú samozrejmosťou.

kolobezka Micro


Kolobežky Mini Micro sú určené pre deti od dvoch do piatich rokov.

Ak sa rozhodnete investovať do kvalitnej a drahšej detskej kolobežky, môžete si byť istí, že bezpečnosť je na prvom mieste. Svedčia o tom napokon aj bezpečnostné certifikáty. V prípade kolobežiek Micro ide o certifikát nemeckej skúšobne TÜV-GS.

 

PODPORUJÚ ZDRAVÝ VÝVIN DIEŤAŤA

Nevýhodou menej kvalitných kolobežiek v jednoduchom prevedení je, že si ich často zadovážite len v jednej veľkosti. Pri drahších a prepracovanejších variantoch si však dokážete niektoré časti upravovať. Takýmto spôsobom sa bude kolobežka meniť tak, ako sa vyvíja telo dieťaťa.

V praxi to znamená, že budete môcť nastaviť výšku riadidiel, čím ich prispôsobíte výške dieťaťa. Presne takto sa dá upravovať aj kolobežka Micro Maxi Deluxe, ktorá sa vyrába pre deti od 5 – 12 rokov.

kolobezka Micro Maxi


Na modeloch Micro Maxi môžete podľa potreby nastavovať výšku riadidiel. Zdroj: Facebook/Microkickboard

Podľa veku dieťaťa a jeho výšky nastavíte aj výšku riadidiel, ktorá sa pohybuje od 67 do 92 centimetrov. Vďaka tejto funkcii prispievajú kolobežky nielen k bezpečnosti, ale aj zdravému vývinu tela.

Čo sa týka nosnosti, nemusíte sa obávať. Vďaka pevnej nášľapnej doske Micro kolobežky znesú hmotnosť až 70 kilogramov (verzia Maxi Micro).

 

KOORDINÁCIA A ROVNOVÁHA

Detské kolobežky sa zhotovujú s dvomi, ale aj tromi kolieskami. Dôvodom je lepšia stabilita a menšia pravdepodobnosť pádov. Okrem toho kolieska prispievajú aj k jednoduchšiemu a plynulejšiemu riadeniu. Konštruktéri z Nemecka a Švajčiarska, ktorí navrhovali spomínané kolobežky Micro, mysleli na plynulú jazdu aj pri zhotovovaní riadiacej tyče v tvare T.

Tá totižto tvorí základ špeciálneho mechanizmu, pomocou ktorého sa kolobežka ľahko nakláňa už pri miernom prenášaná váhy do strán. A to všetko veľmi plynule a bez rizika pádu.

kolobezka Micro


Zdroj: Facebook/Microkickboard

Kolobežky s podobnými vylepšeniami predstavujú skvelý spôsob, ako už u najmenších detí cibriť koordináciu a rovnováhu. Takýto nácvik im zároveň pomôže cibriť chôdzu alebo sa pripravovať na prvé bicyklovanie.

 

SKVELÝ DIZAJN

Či je vzhľad dôležitý alebo nie, to je vecou názoru. No v prípade drahších a prepracovaných detských kolobežiek si výrobcovia na dizajne dávajú záležať. Vyberať si teda môžete z rôznych trendových farebných prevedení.

Z typicky dievčenských farieb sú to ružová, červená alebo fialová. Chlapcom pokojne zaobstarajte tyrkysovú, modrú alebo čiernu kolobežku.

kolobezky Micro


Kolobežky Micro sa vyrábajú v trendových a nadčasových prevedeniach. Zdroj: Facebook/Microkickboard

Firma Micro má okrem týchto farieb v ponuke aj rôzne dvojfarebné varianty, a to napríklad čierno-šedú, modro-červenú alebo zeleno-tyrkysovú. V kombinácii so zlatým alebo bielym písmom vyzerajú kolobežky naozaj úchvatne. Podľa veku dieťaťa už len stačí vybrať medzi Mini a Maxi modelom.

 

JEDNORAZOVÁ INVESTÍCIA

V prípade, že vašej ratolesti zaobstaráte lacnejšiu a menej kvalitnú kolobežku, pravdepodobne bude o nejaký čas potrebovať údržbu. Pri opakovaných opravách sa napokon miniete sumu, ktorú ste mohli investovať do kvalitnejšieho modelu.

Navyše, spoľahlivé detské kolobežky kúpite od 50 eur, pre väčšie deti to je približne od 70 do 140 eur. Hoci nejde o zanedbateľnú čiastku, ak vám kolobežka vydrží, jednorazová investícia sa určite vyplatí.

dievcatko s kolobezkou Micro


Zdroj: Facebook/Microkickboard

Okrem toho si pri výbere kolobežky dobre všímajte, z akých komponentov a materiálov je vyrobená. Aj podľa toho totiž viete posúdiť kvalitu. Eloxovaný kovový povrch kolobežiek Micro je upravený tak, aby časom nehrdzavel a neoxidoval.

Ostatné komponenty sú natoľko kvalitné, že vydržia celé roky. A ak sa aj náhodou niektorý poškodí alebo opotrebuje, diely sú dostupné a ľahko vymeniteľné.