Príbeh značky The Brushies: Toto ešte neexistuje? Povedali si dve mamičky a navrhli originálne zubné kefky na prst

Prštekové zubné kefky, ktoré navrhli dve maminy, portál The Bump pred dvomi rokmi vyhlásil za najlepšie kefky pre deti.

Zubný kaz je u detí najviac rozšírenou chorobou ústnej dutiny. Zubárka Hilary Fritsch si to veľmi dobre uvedomuje. Preto ona a jej kamarátka Colleen prišli s nápadom vyrábať prštekové zubné kefky. A tu sa príbeh značky The Brushies ešte len začína.

Hilary Fritsch pracuje vyše 10 rokov ako zubárka a momentálne má svoju vlastnú rodinnú ambulanciu. Okrem toho je aj mamina dvoch detí. Keď však mala drobcov učiť umývať si zúbky, nastal problém.

„Bolo mi jasné, že ak by som nevedela svoje deti naučiť umývať si zuby tradičným spôsobom, niečo je na ňom zlé.“ No a ako odhadovala, mladšiemu dieťaťu sa klasický spôsob umývania zubov vôbec nepozdával, a tak to bol pre Hilary obrovský boj.

V istý moment si však uvedomila, že detské zúbky možno čistiť oveľa jednoduchšie s malým predmetom. Ten sa bude dať nastoknúť na prst a následne ho mamina vloží drobcovi do úst. „Vtedy mi to došlo. Ako je možné, že takáto vec ešte neexistuje?“ opisuje Hilary, ako prišla k nápadu vyrábať zubné kefky The Brushies.

 

ABY TO BOLA ZÁBAVA

Samozrejme, tu sa príbeh ešte len začína. Keďže Hilary pracuje ako zubárka, vie, že najviac rozšírenou chorobou u detí je zubný kaz. Preto sa rozhodla s týmto problémom niečo urobiť a začala premýšľať nad veselými zubnými kefkami.

Na spoluprácu si prizvala kamarátku a klinickú psychologičku Colleen Crowley. Tá sa popri práci s rodinami naučila veľa o tom, aká dôležitá je trpezlivosť, dôvera a vytváranie návykov pri výchove dieťaťa.

 

Vďaka praktickým a odborným skúsenostiam to bola práve Colleen, kto navrhol identitu zubných kefiek.

No a aby bola táto každodenná povinnosť pre deti príjemná a záživná, Hilary s Colleen navrhli pre kefky nevšedný vzhľad. Na trhu sa tak objavili kefky, ktoré sa podobajú na rôzne zvieratká – v ponuke nájdete napríklad kefku v tvare prasiatka, modrú v tvare veľryby či oranžovú v tvare opičky.

Kefky sa dajú navyše kúpiť spoločne s originálnou knižkou, ktorá nesie podtitul Zmeňte umývanie zúbkov na zábavu. Obsah knižky tvoria príbehy o zvieratkách a takisto tam nájdete hravé inštrukcie, ktoré pomôžu deťom s umývaním zúbkov.

Vzhľad a napokon aj celý koncept ocenil portál The Bump, ktorý v roku 2018 vyhlásil kefky The Brushies za najlepšie kefky pre deti.

Okrem toho sa viackrát dostali na zoznamy tých najlepších detských kefiek. Spomenieme napríklad výber online magazínu Business Insider či zoznam portálu What to expect.

SPOLUPRÁCA S ODBORNÍKMI

Hilary a Colleen mali jasnú predstavu o tom, ako by sa mali ich kefky vyrábať. V prvom rade hľadali niekoho, kto dokáže vyrobiť produkt v USA a z kvalitných materiálov. Ideálne by to mala byť firma, ktorá okrem produkcie zabezpečí aj distribúciu.

Keď navštívili Extreme Molding, bolo rozhodnuté. A to nielen preto, že aj túto firmu vedú dve ženy. Newyorská spoločnosť im vyhovovala z niekoľkých dôvodov.

Zubné kefky vedeli vyrábať v USA, a to zo zdravotne nezávadného potravinárskeho silikónu. Materiál je netoxický (neobsahuje bisfenol A a ftaláty), bez chuti a zápachu. Vďaka týmto vlastnostiam sú zubné kefky vhodné aj pre detičky s citlivou ústnou dutinou.

A okrem toho, že materiál spĺňa vysoké bezpečnostné štandardy, výrobca kladie dôraz aj na duševné vlastníctvo. To znamená, že na prštekové zubné kefky vytvoril patent a zabezpečil tak, že vzhľad kefiek nemôže nikto okopírovať.

„Extreme Molding je výnimočná spoločnosť na spoluprácu. Ich odborné znalosti v oblasti strojárstva, výroby, prepravy a distribúcie boli pre nás v začiatkoch podnikania neoceniteľnou pomocou a umožnili nám rásť rýchlo a globálne. Som vďačná za to, že sme s nimi pracovali,“ zhodnotila spoluprácu Colleen Crowley.

AKO KEFKU POUŽÍVAŤ

Teraz keď už viete, ako celý nápad vznikal a kto za ním stojí, môžete sa pustiť do čistenia zúbkov. Kefky The Brushies sú vhodné od 4 mesiacov do 4 rokov. Takže pokojne ich dajte detičkám ešte skôr, ako sa im začnú prerezávať prvé zuby.

Ako sme už spomínali, kefky sú zdravotne nezávadné a mäkké. Preto keď sa budú dieťatku tlačiť zuby, kefka mu poslúži ako hryzadlo aj ako náčinie na masírovanie citlivých ďasien. V prípade potreby si nasaďte kefku na prst vy (ideálne na ukazovák) a tak vyčistite drobcom zúbky. Keď budú staršie, nechajte ich, aby si ich čistili samy.

No a aby kefka vašej ratolesti vydržala čo najdlhšie, poctivo ju umývajte. V tomto prípade to však určite nebude žiadny problém – kefku totižto môžete umývať v umývačke na riad. Raz za čas je vhodné kefku aj sterilizovať. Napríklad kúpeľom v horúcej vode alebo pomocou roztoku 3 % peroxidu vodíka.