Nápady pre zariadenie detskej izbičky

V predošlom článku sme sa zaoberali výberom vhodného matraca pre našich najmenších hlavne v súvislosti s ich zdravým a pohodlím pri spánku. Matrac je samozrejme dôležitou súčasťou správneho vývinu dieťatka, no nemenej dôležité je aj prostredie, v ktorom strávi podstatnú časť svojho života - a to je detská izbička. Chceme predsa, aby sa detičky cítili príjemne a pokojne, a to hlavne v domácom prostredí. O tom, ako najlepšie zariadiť detskú izbičku sa dozviete v našom novom článku.

detska_izba_titulka

Detská izbička pre bábätko

postielka

Keď čakáme prvé dieťatko je veľa vecí, ktoré potrebujeme vyriešiť. Venovali sme sa napríklad aj tomu, čo si vziať do pôrodnice a kedy si veci riadne nachystať. Samotný návrat z nemocnice prvé dni nie je vôbec ľahký a ako aj samotné dieťatko, tak aj rodičia si musia nastaviť a zvyknúť si na určitý režim. Preto je lepšie byť pripravení, a to napríklad aj pri zariadení izbičky. Hlavné veci, ktoré by mala izbička pre bábätko obsahovať je detská postieľka, nábytok (skriňa, hojdacie kreslo alebo stolička), detská lampička (najlepšie s tlmeným svetlom), úložný priestor ako organizéry a samozrejme dekoračné doplnky. 

Čo sa týka detskej postieľky najobľúbenejšou klasikou je drevená. Na trhu existujú rôzne, no odporúčame kupovať z kvalitného a dlhotrvácneho materiálu. Takisto existujú rôzne kombinované detské postieľky s otvorom, ktoré môžete dokonca aj rozložiť na voľnú plochu. Musíte ale rátať s tým, že takéto postieľky sú finančne náročnejšie. Nezabúdajte aj na detský kolotoč ktorý je dobrým pomocníkom pri uspávaní dieťatka. 

Veľmi dôležitou súčasťou je prebaľovací pult, ktorý odporúčame umiestniť hneď vedľa samotnej postieľky pre rýchlejší prístup. Takisto, čo odporúčame umiestniť pri postieľke alebo prebaľovacom pulte je úložný priestor, resp. organizér. Veľmi vám pomôže mať po ruke napríklad oblečenie pre bábätká, plienky, krémiky na pokožku alebo veci potrebné pre hygienu a starostlivosť o dieťatko. Nezabúdajte na vysielačky aby ste počuli, či dieťatko neplače. Pre bábätká je prvoradá bezpečnosť a pohodlie, a preto prehnané dekorácie a veľa hračiek nie sú ešte pre bábätko potrebné.

 

prebalovak

Detská izbička pre detičky

Detičky potrebujú svoj vlastný priestor na hranie. Skúste izbičku zariadiť tak, aby bola dostatočne osvetlená, útulná a takisto praktická. Pre deti sa odporúčajú jemné alebo pastelové farby, avšak neodporúčame to s nimi preháňať. Skúste napríklad izbičku vymaľovať na bielo a nábytok zladiť do príjemnej farebnej kombinácie. Taktiež môžete na stenu umiestniť poličky alebo nechať priestor pre umelecké diela vášho maličkého. Ak hľadáte vhodné a pekné doplnky do detskej izbičky, skúste doplnky do detskej izby KIDSDEPOT. V našom sortimente nájdete hravé dekorácie a bytové doplnky pre malé i veľké detičky. Ak hľadáte konkrétne niečo pre chlapcov máme pre vás flexibilné dráhy WAYTOPLAY. Je to originálny dizajnérsky kúsok, ktorý je navyše neuveriteľne praktický a univerzálny. V každej sade sú ľahko spájateľné diely, ako napríklad cesty, zákruty, parkoviská, kruhové objazdy, križovatky a mnoho iného. 

 

izbicka

Jednou z najdôležitejších súčastí vybavenia detskej izbičky je podložka na hranie, ktorú nájdete u nás na e-shope. Podložky sú dôležité aj kvôli tomu, aby si detičky pri hraní neodrali lakte alebo kolienka. Keďže sú mäkké, chránia detičky pred prípadnými zranením. Taktiež sú aj zdravotne nezávadné, hypoalergénne a vodeodolné. Ak teda deti podložku zašpinia, stačí ju jednoducho utrieť dosucha alebo opláchnuť. Detská podložka na hranie je veľmi praktická a dodá izbičke farebnosť a správnu atmosféru. V rámci podložiek môžete nájsť aj podložky, ktoré sú určené do exteriéru, keď sa rozhodnete detičky vziať na kúpalisko, do prírody alebo napríklad na piknik do parku.  

Takisto sú v ponuke aj vaky na hračky, pri ktorých, ako sa dieťatko dohrá, stačí potiahnuť za šnúrky a všetky hračky sú na jednej kope vo vaku. Spodnú časť vaku tvorí hracia podložka, ktorá je nielenže krásna na pohľad, ale aj dostatočne hrubá, aby dieťatko ochránila pred chladnou zemou.

 

 

hracka_jelen