Veľký sprievodca výberom hracej podložky: Ktorá sa vášmu dieťatku hodí najviac?

S výberom produktu vám pomôže sprievodca, v ktorom sme sa pozreli na ceny, vzory a materiály hracích podložiek.

Hľadáte podložku na hranie, no neviete, ktorá je pre vaše dieťatko najvhodnejšia? S výberom konkrétneho produktu vám pomôže sprievodca, v ktorom sme sa pozreli na ceny, vzory a materiály podložiek z e-shopu Lalalu.

 

PODLOŽKY NA HRANIE LALALU PREMIUM

hracia-podlozka-02

Prémiové podložky Lalalu sú našou stálicou, čo sa napokon pozitívne odzrkadľuje na tom, že patria medzi najobľúbenejšie vecičky našom v e-shope. Popravde, vôbec sa tomu nedivíme.

Spĺňajú totiž niekoľko veľmi dôležitých kritérií. V prvom rade treba povedať, že ide o produkt z vysokokvalitného hypoalergénneho PVC materiálu. Zdravotná nezávadnosť je teda zaručená.

Materiál sa okrem toho vyznačuje mäkkosťou a schopnosťou tlmiť nárazy, vďaka čomu bude hranie pohodlné a bezpečné. K maximálnemu pohodliu takisto dopomáha špeciálny členitý povrch, ktorý izoluje dieťa od chladnej alebo rozhorúčenej zeme.

Pozitívom je aj jednoduché udržiavanie. Nekrčivý PVC materiál odoláva prachu a popri tom sa vyznačuje 100-percentnou vodeodolnosťou. Ak na podložku dieťatko niečo vyleje alebo ju inak zašpiní, vyčistíte ju vlhkou utierkou.

Od starostlivosti sa teraz presuňme k niečomu veselšiemu, a to vzorom podložiek. Tých je naozaj dosť, takže z ponuky si vyberie každý.

V porovnaní s inými podložkami si dovolíme povedať, že tie prémiové majú o niečo navrch. Dôvod je ten, že sa vyrábajú v dvoch základných prevedeniach. Veselšou a typickou detskou variantou sú podložky s motívom autíčok, zvieratiek, abecedy či hviezdičiek.

 

Ak však hľadáte skôr niečo nadčasové, odporúčame vám popozerať sa po praktických menších podložkách Grey Star a Hexagon. Tie sa vyhotovujú v štýlovom šedo-bielom prevedení, vďaka čomu sa hodia do ktorejkoľvek izby.

                     

 

Podobne ako vzorov, aj rozmerov podložiek je hneď niekoľko. Vybrať si môžete napríklad:

  • najmenšiu podložku Grey Star – 75 x 44 x 1,2 cm
  • malé podložky veľkosti S – 140 x 140 x 1,2 cm
  • stredné podložky veľkosti M – 185 x 140 x 1,2 cm
  • najväčšiu podložku veľkosti L  – 200 x 140 x 1,5 cm

 

V prípade, že plánujete podložku umiestniť do izby na dlhší čas, odporúčame väčšie rozmery. Ak však budete podložku prenášať, praktickejšou voľbou sú menšie podložky alebo tie do kuchyne.

S rozmermi nepochybne súvisí cena. Najmenšie podložky stoja od 18,90 eura. Pri väčších sa cena pohybuje od 107 do 182 eur. 

Majte však na pamäti, že podložka sa vyrába tak, aby vydržala celé roky a aby bola pre dieťatko maximálne bezpečná. A napokon, ak podložku využijete aj pri ďalších detičkách, je to len ďalšie plus.

Pozrieť si podložku Lalalu Premium na e-shope >

 

PODLOŽKA NA HRANIE LALALU STANDARD

podlozka-na-hranie-06

 

Na rozdiel od prémiových podložiek, vybrať si zo štandardných bude o niečo jednoduchšie. Dôvodom je jednotný rozmer 150 x 200 x 1,5 cm a cena 79 eur.

Pokiaľ ide o prevedenie, máte na výber z troch vzorov. Je teda na vás a vašej ratolesti, či chcete podložku s autíčkami, abecedou alebo zvieratkami.

Ak vás vybraný vzor časom omrzí, podložku stačí obrátiť. Totižto na opačnej strane sa nachádza ďalší hravý motív.

Hoci je vzorov a rozmerov o niečo menej, podložkám Standard nemožno odopierať ich kvalitu. Zárukou bezpečia pre dieťatko je netoxická a hypoalergénna PE pena, z ktorej sa podložky vyrábajú. Tá je navyše potiahnutá protišmykovou vrstvou a špeciálnym povlakom, ktorý tlmí nárazy.

Za dôležité považujeme aj to, že materiál je dostatočne hrubý na to, aby izoloval dieťatko od chladnej alebo horúcej zeme.

 

Z hľadiska údržby sa štandardné podložky od tých prémiových vôbec nelíšia. Podobne ako PVC, aj vodeodolnú PE penu očistíte jednoducho vlhkou utierkou.

 Otázkou teda zostáva, prečo si namiesto prémiovej podložky zadovážiť štandardnú. Presvedčiť vás môže nižšia cena a tiež hravé vzory, ktoré dieťatko nielen potešia, ale prispievajú tiež k jeho zdravému rozvoju.

Pozrieť si podložku Lalalu Standard na e-shope >

HRACÍ VAK S PODLOŽKOU PLAY&GO

 

detska-podlozka-05

vaše dieťatko veľa hračiek, no nie je miesto, kam by ste ich odkladali? Zadovážte mu hrací vak Play&Go, ktorý si s nákladom autíčok, bábik či plyšových hračiek ľahko poradí. A ako asi tušíte, nie je to len taký hocijaký hrací vak.

 

Okrem toho, že vám poslúži na uskladnenie a prenášanie hračiek, bude skvelým spoločníkom aj počas samotného hrania. V spodnej časti sa totižto nachádza kruhová podložka na hranie.

Takže ak vyhľadávate multifunkčné kúsky, vak Play&Go je ideálnou voľbou.

detska-podlozka-08

 

Čo sa týka vzorov, výrobca si dal skutočne záležať. Vybrať si môžete hravé potlače s veľrybami, labuťami alebo cirkusom. V prípade, že chcete vašej ratolesti dopriať ešte viac zábavy, poobzerajte sa po svietiacom vaku alebo vaku s podložkou, na ktorú sa dá kresliť.

 

detska-podlozka-09

Vak a podložka s priemerom 140 centimetrov sa vyrábajú zo zdravotne nezávadného polykotónu (kombinácia bavlny a polyesteru). Keďže ide o druh textílie, môžete ho prať v práčke. No aby sa vak ani potlač nepoškodili, voľte len teplotu 30 ºC.

Pri navrhovaní vaku belgická spoločnosť Play&Go kládla dôraz aj na praktickosť. Dôkazom toho je nielen všestrannosť, ale tiež možnosť používať vak vnútri aj vonku.

Tak ako štandardné podložky Lalalu, aj vak s podložkou prináša do detskej hry ďalší prínos. A to, že dieťatko sa vďaka vzorom svetovej mapy či vesmíru nielen zabaví,ale aj niečo nové naučí.

 

podlozka-na-hranie-10

Cena od 36,95 eur nie je pri takomto multifunkčnom produkte vôbec vysoká. A keď si pomyslíte, že pri správnej údržbe vydrží celé roky, niet nad čím premýšľať.

Pre úplnosť informácie už len dodáme, že vak je vhodný pre deti všetkých vekových kategórií, čiže aj pre bábätká.

Pozrieť si hrací vak Play&Go na e-shope >

 

PODĽA ČOHO SI VYBRAŤ

Ak sa stále neviete rozhodnúť pre konkrétny typ podložky, na záver vám prinášame niekoľko dôležitých kritérií, ktoré vám výber určite uľahčia.

VZOR

Zvážte, či chcete niečo typicky detské alebo, naopak, niečo štýlové a univerzálne.

KVALITA

Pri detských veciach je kvalita a výdrž jedným z najdôležitejších kritérií. Preto si nevšímajte len to, ako podložka vyzerá, ale aj materiál, z ktorého sa vyrába.

ROZMERY

Zatiaľ čo niektorí rodičia nechávajú podložku na jednom mieste, iní ju chcú podľa potreby presúvať. Zvážte, do ktorej skupiny patríte, a podľa sa rozhodnite pre konkrétne rozmery podložky.

ÚDRŽBA

podlozka-na-hranie-11

Rýchle čistenie vlhkou utierkou alebo pranie v práčke. Čo z toho vám vyhovuje viac? Ak nechcete strácať čas, ideálnou voľnou sú podložky Standard a Premium.

 V prípade, že vám neprekáža ani zdĺhavejšie pranie a následné sušenie, pokojne siahnite po hracom vaku Play&Go.

CENA

Hoci sa to tak nemusí zdať, ani cena vás nemusí odradiť od kúpy kvalitnej podložky na hranie. Napokon, aj v našom e-shope nájdete podložky všetkých cenových kategórií – od lacnejších až po tie drahšie.

FUNKČNOSŤ

Typickým príkladom multifunkčnej vecičky je vak s podložkou Play&Go. Ak si však na všestrannosť nepotrpíte a hľadáte „len“ podložku, na ktorej sa bude vaša ratolesť hrať, stávkou na istotou sú podložky Lalalu Standard a Premium.