Veľký sprievodca výberom hracej podložky: Ktorá sa vášmu dieťatku hodí najviac?

Bez názvu (600 x 300 px)_2

S výberom produktu vám pomôže sprievodca, v ktorom sme sa pozreli na ceny, vzory a materiály hracích podložiek.

Hľadáte podložku na hranie, hraciu podložku, penovú podložku no neviete, ktorá je pre vaše dieťatko najvhodnejšia a aký je v nich rozdiel? S výberom konkrétneho produktu vám pomôže sprievodca, v ktorom sme sa pozreli na ceny, vzory a materiály podložiek z e-shopu Lalalu.

PODLOŽKY NA HRANIE PRE DETI LALALU

hracia-podlozka-02

Prémiové podložky Lalalu sú našou stálicou, čo sa napokon pozitívne odzrkadľuje na tom, že patria medzi najobľúbenejšie vecičky našom v e-shope. Popravde, vôbec sa tomu nedivíme.

Spĺňajú totiž niekoľko veľmi dôležitých kritérií. V prvom rade treba povedať, že ide o produkt z vysokokvalitnej hypoalergénnej pamäťovej peny. Zdravotná nezávadnosť je teda zaručená.

Materiál sa okrem toho vyznačuje mäkkosťou a schopnosťou tlmiť nárazy, vďaka čomu bude hranie pohodlné a bezpečné. K maximálnemu pohodliu takisto dopomáha špeciálny členitý povrch, ktorý izoluje dieťa od chladnej alebo rozhorúčenej zeme.

Pozitívom je aj jednoduché udržiavanie. Nekrčivý materiál odoláva prachu a popri tom sa vyznačuje 100-percentnou vodeodolnosťou. Ak na podložku dieťatko niečo vyleje alebo ju inak zašpiní, vyčistíte ju vlhkou utierkou.

Od starostlivosti sa teraz presuňme k niečomu veselšiemu, a to vzorom podložiek. Tých je naozaj dosť, takže z ponuky si vyberie každý.

V porovnaní s inými podložkami si dovolíme povedať, že tie prémiové majú o niečo navrch. Dôvod je ten, že sa vyrábajú v dvoch základných prevedeniach. Veselšou a typickou detskou variantou sú podložky s motívom autíčok, zvieratiek, abecedy či hviezdičiek.

LALALU_pink_elephant2

 

Ak však hľadáte skôr niečo nadčasové, odporúčame vám popozerať sa po praktických menších podložkách pre deti Grey Star a Hexagon. Tie sa vyhotovujú v štýlovom šedo-bielom prevedení, vďaka čomu sa hodia do ktorejkoľvek izby.

                     

 

Podobne ako vzorov, aj rozmerov podložiek je hneď niekoľko. Vybrať si môžete napríklad:

  • najmenšiu podložku Grey Star – 75 x 44 x 1,2 cm
  • malé podložky veľkosti 140x140 – 140 x 140 x 1,2 cm
  • Okrúhle podložky na hranie s priemerom 120 cm
  • stredné podložky veľkosti 190x130 – 190 x 130 x 1,2 cm
  • najväčšiu podložku veľkosti 200x140 a hrúbkou až 15mm!  – 200 x 140 x 1,5 cm

 

V prípade, že plánujete podložku umiestniť do izby na dlhší čas, odporúčame väčšie rozmery. Ak však budete podložku prenášať, praktickejšou voľbou sú menšie podložky alebo tie do kuchyne.

S rozmermi nepochybne súvisí cena. Najmenšie podložky stoja od 18,90 eura. Pri väčších sa cena pohybuje od 107 do 182 eur. 

Majte však na pamäti, že podložka sa vyrába tak, aby vydržala celé roky a aby bola pre dieťatko maximálne bezpečná. A napokon, ak podložku využijete aj pri ďalších detičkách, je to len ďalšie plus. S ohľadom na bezpečnosť a aby sa nešmýkali je váha podložiek 5-10 Kg.

Pozrieť si podložku Lalalu Premium na e-shope >

 

PODLOŽKA NA HRANIE LALALU MALÉ MESTO

1485-5-3

Na rozdiel od prémiových podložiek, vybrať si zo štandardných bude o niečo jednoduchšie. Dôvodom je jednotný rozmer 150 x 200 x 1,5 cm a cena 79 eur. Váha podložky je 2kg. 

Pokiaľ ide o prevedenie, máte na výber vzor Malé Mesto. Vaša ratolesť sa úrčite poteší podložke s autíčkami.

Ak vás vybraný vzor časom omrzí, podložku stačí obrátiť. Totižto na opačnej strane sa nachádza ďalší hravý motív.

Hoci je vzorov a rozmerov o niečo menej, podložkám Standard nemožno odopierať ich kvalitu. Zárukou bezpečia pre dieťatko je netoxická a hypoalergénna XPE pena, z ktorej sa tieto penové podložky vyrábajú. Tá je navyše potiahnutá protišmykovou vrstvou a špeciálnym povlakom, ktorý tlmí nárazy.

Za dôležité považujeme aj to, že materiál je dostatočne hrubý na to, aby izoloval dieťatko od chladnej alebo horúcej zeme.

 

Z hľadiska údržby sa štandardné podložky od tých prémiových vôbec nelíšia. Podobne ako Premium, aj vodeodolnú XPE penu očistíte jednoducho vlhkou utierkou.

 Otázkou teda zostáva, prečo si namiesto prémiovej podložky zadovážiť štandardnú. Presvedčiť vás môže nižšia cena a tiež hravé vzory, ktoré dieťatko nielen potešia, ale prispievajú tiež k jeho zdravému rozvoju. 

Pozrieť si podložku Lalalu Malé mesto na e-shope > 

KEMPINGOVÁ PODLOŽKA NA HRANIE LALALU

Kempinová podlžka LALALU je určená predovšetkým do exteriéru. Je ľahká, prenosná a skladacia čím je kedykoľvek pripravená ku hre.

Kempingová podložka skvelo poslúži ako cestovná podložka či už na výlet do prírody, k bazénu alebo k starým rodičom.  Váha je 1 kg. 

4002-3-4 

PODĽA ČOHO SI VYBRAŤ

Ak sa stále neviete rozhodnúť pre konkrétny typ podložky, na záver vám prinášame niekoľko dôležitých kritérií, ktoré vám výber určite uľahčia.

VZOR

Zvážte, či chcete niečo typicky detské alebo, naopak, niečo štýlové a univerzálne.

KVALITA

Pri detských veciach je kvalita a výdrž jedným z najdôležitejších kritérií. Preto si nevšímajte len to, ako podložka vyzerá, ale aj materiál, z ktorého sa vyrába.

ROZMERY

Zatiaľ čo niektorí rodičia nechávajú podložku na jednom mieste, iní ju chcú podľa potreby presúvať. Zvážte, do ktorej skupiny patríte, a podľa sa rozhodnite pre konkrétne rozmery podložky.

ÚDRŽBA

podlozka-na-hranie-11

Rýchle čistenie vlhkou utierkou alebo pranie v práčke. Čo z toho vám vyhovuje viac? Ak nechcete strácať čas, ideálnou voľnou sú podložky Standard a Premium.

CENA

Hoci sa to tak nemusí zdať, ani cena vás nemusí odradiť od kúpy kvalitnej podložky na hranie. Napokon, aj v našom e-shope nájdete podložky všetkých cenových kategórií – od lacnejších až po tie drahšie.

 

Ak ste si pri čítaní tohto článku spomenuli na nejakú drobnosť pre svojho drobca, ktorú by ste potrebovali, navštívte náš E-shop s dojčenským tovarom www.lalalukids.com a vyberte si z našej ponuky LALALU podložiek na hranie, prostriedkov na pranie Souldrops a iných starostlivo vyberaných značiek pre bábätká aj staršie deti.

Teraz so zľavovým kódom BLOG5 získajte navyše aj 5% zľavu na celý nákup.

Ak by vás zaújmalo viac článkov o svete detí a rodičovstve, nezabudnite sa príhlásiť na odber noviniek na konci stránky :)

Sledujte nás