Od plienok k mištičkám: Takto vznikala značka Bumkins, ktorá kombinuje udržateľnosť so skvelým dizajnom

Jakki Libermanová zaznamenala úspech s nepremokavými plienkami. Neskôr sa upriamila na unikátne podbradníky a mištičky. 

Najprv to boli len plienky, ktoré by dcérke nespôsobovali alergickú reakciu. Až neskôr sa Jakki Liberman začala upriamovať na iný, zdravotne nezávadný sortiment pre deti, ktorý sa v súčasnosti predáva po celom svete. Spoznajte značku Bumkins a jej pozoruhodný príbeh.

Zakladateľka značky Bumkins Jakki Liberman má štyri deti. Keď sa jej ako tretia v poradí narodila dcérka Marlee, narazila na zásadný problém. Marlee mala citlivú pokožku.

Obzvlášť nevhodné pre ňu boli jednorazové plienky a ich zapínanie. Keď sa táto časť plienky dotkla detskej pokožky, Marlee sa okamžite ukázali vyrážky. Preto aby svojej dcére pomohla, Jakki Liberman začala uvažovať nad tým, ako vyrobiť plienku so špeciálnym obalom, ktorý by dieťatku nijako neškodil. To bol rok 1989.

ŤAŽKÉ ZAČIATKY

Jakki Liberman chcela vytvoriť mäkkú a savú plienku s nepremokavým zvrškom, ktorý by dotváral nápaditý a trvácny dizajn. Napokon pre vnútornú časť zvolila flanel a na vonkajšiu časť nepriepustnú tkaninu, ktorá ani po desiatkach praní nepúšťa farbu a nestráca svoju mäkkosť.

plienky na kupanie


Plienky sa vyrábajú aj v špeciálnej verzii na kúpanie.

Začiatky však sprevádzalo mnoho komplikácií. Problémom bolo napríklad hľadanie nepremokavého materiálu. Libermanová sa musela naučiť veľa o textilnom priemysle a tiež oživiť svoje skúsenosti s grafickým dizajnom. Keď už mala materiál aj predstavu o vzhľade, najala si firmu, ktorá plienky šila.

Ona sa zatiaľ venovala administratíve zo svojej domácej kancelárie. Tam prijímala šeky, vybavovala objednávky a zaobstarávala reklamu v časopisoch o rodičovstve. Pre obrovské pracovné vyťaženie sa napokon rozhodla prejsť na veľkoobchodný predaj.

PODBRADNÍKY A MIŠTIČKY

Zhruba v tom istom čase sa začala zúčastňovať rôznych uvádzacích akcií. Na veľtrhu v Dallase jej inovatívne plienky dokonca vyhlásili za najlepší produkt roka. To však nebol jediný úspech.

Po tom, ako si Libermanová na inej výstave všimla ostatných predajcov, začala premýšľať nad výrobou detských podbradníkov. Mäkký a nepremokavý materiál, ktorý dovtedy využívala len pri plienkach, bol skvelou alternatívou k dovtedy dostupným bavlneným alebo tvrdým plastovým podbradníkom.

podbradnik


Podbradník Disney s motívom Mickey a Minnie.

Zmysluplných dôvodov, prečo sa do toho pustiť, bolo však viacero. Jakki už mala nejaké skúsenosti s výrobou plienok, podbradníky považovala za praktický produkt a takisto sa spoliehala na ich jedinečný dizajn, vďaka ktorému sa odlíši od konkurencie.

A že jej dizajn podstatnou súčasťou podbradníkov, o tom svedčia mnohé spolupráce s licencovanými spoločnosťami. Najprv to boli postavičky z kníh autora, ktorý je známy pod pseudonymom Doctor Seuss. Neskôr sa pridávali hrdinovia z dielne Disney, DC Comics či Nintendo.

podbradnik bumkins


Podbradníkom Bumkins originalita jednoznačne nechýba.
Zdroj: facebook.com/bumkins

V súčasnosti sa Jakki Libermanová nezaoberá len plienkami a podbradníkmi. Sortiment dopĺňajú misky na papanie, tanieriky, tašky, hryzadlá či detské príbory. Okrem unikátneho vzhľadu sa všetky produkty môžu pochváliť zdravotnou nezávadnosťou a maximálnou praktickosťou.

set na prve jedenie


Set na prvé jedenie s ergonomickou lyžičkou a vekom.

Platí to aj o sete na prvé jedenie, ktorý sa vyrába zo 100 % nezávadného potravinárskeho silikónu. Súčasťou setu je okrem mištičky aj ergonomická lyžica a veko. Takže ak vaša ratolesť nezje všetko naraz, misku uzavrite a vložte do chladničky alebo mrazničky. Keď budete jedlo opäť vyberať, pokojne ho nechajte v miske a tak ho ohrejte v mikrovlnke. Miska odoláva chladu aj vysokým teplotám, preto sa nijako nepoškodí.

 

POPREDNÉ VLASTNOSTI

Keď sa redaktorka Bre Avery pýtala Libermanovej na najdôležitejšie atribúty značky, podnikateľka vyzdvihla práve udržateľnosť. „Pre mamu, ktorá plánuje mať viac detí – ako to bolo v mojom prípade – je dôležité vedieť, bez ohľadu na to, či kupuje podbradník, tašku alebo misku, že bude tento produkt vyzerať rovnako dobre pri prvom aj poslednom dieťati,“ uviedla v rozhovore pre portál Chipchick.

Takisto je pre ňu významný dizajn produktov. Vďaka rôznorodým motívom si každý rodič spolu s dieťatkom dokáže nájsť svoj štýl, čo napokon pomáha značke približovať sa k rodinám po celom svete.

jedinecny dizajn produktov


Produkty sú známe svojím jedinečným dizajnom.
Zdroj: Facebook - Bumkins

Odkedy Jakki Libermanová založila značku Bumkins, prešlo 30 rokov. V súčasnosti sa upriamuje na všetky spôsoby predaja – maloobchod, veľkoobchod aj internetový predaj. S prácou jej pomáhajú tri deti. Najstarší Adam je vedúcim skladu. Marlee sa venuje propagácii na veľtrhoch, marketingu a točeniu videí. Popri tom pracuje ako zdravotná sestra. Najmladšia Chloe má na starosti internetový predaj a logistiku. Sídlom firmy je Phoenix v štáte Arizona.

tanierik Bumkins banner